Вестникът за хората и общините от столицата и областта

 

 
Рейтинг: 3.00
(89)
ФУТБОЛНИ размисли
ЖЪЛТА КНИЖКА
Искам да кажа...(форум)ФУТБОЛНИ размисли / ФУТБОЛНИ РАЗМИСЛИ

18 Август 06, 15:38 / Автор: Софийски вестник
Шуменска свирка наложи терор на тима от Самоков
“Рилецо” пропищя от калпави рефери
Само два кръга бяха достатъчни, за да изчезне еуфорията на любителите на футбола в Самоков от завръщането на тима в “А” група. Само две срещи бяха достатъчни, за да се разбере, че отбори от подобен ранг не са желани в елита. И че когато насреща са “грандовете” – по добре да си траеш и да си паднеш кротко.
В “Рилски спортист” обаче решиха да се пробват, но освен че загубиха, най-вероятно ще се бръкнат и за сериозни глоби за “дръзновението”, а съдиите им вдигаха червени картони, защото 11 срещу 11 на терена звучеше застрашително за един неотдавнашен шампион на България, какъвто е “Локомотив” Пловдив, и един настоящ “евробоец” като “Литекс”. И докато в Пловдив минималното 1:0 все пак бе в рамките на очакванията, то във втория мач, пред собствена публика, отборът бе подложен на терор от шуменския рефер Станислав Тодоров.
След една абсурдна дузпа за “Литекс” в 37 минута, когато топката удари Крумов в шията, а на съдията му се привидя ръка, самоковци все пак преглътнаха неправдата. Но когато в началото на второто полувреме се стигна до спорно изгонване на вратаря Пламен Петров, президентът Юри Галев усети, че му се подиграват насред Самоков и тръгна да вади отбора. А ваденето на отбора, според наредбите, означава и изхвърляне от групата. И добре че футболистите проявиха благоразумие и доиграха мача. Благодетелят на самоковци обаче дълго време бесня, качен върху тунела на стадиона. След мача пък с мъка удържа нервите си, но все пак заяви, че ако така ще се продължава, по добре да извадят отбора му още сега, след втория кръг, а не след предпоследния, когато вече ще е изхарчил сума ти пари.
А що се касае до взаимоотношенията му с БФС – обеща почерпка за президента на “Черноморец” София Ивайло Дражев, ако той успее да осъди централата.
Колкото до самия мач – при така описаните обстоятелства “Литекс” не срещна съпротива от страна на “Рилски спортист” и лесно се наложи с 3:1 Момчетата на Люпко Петрович стигнаха до втората си поредна победа след два гола на словенския си таран Новакович (37, 69) и един на резервата Паланков (87). Секунди преди края на срещата Киров вкара красиво попадение за домакините.
В Самоков обаче не са съгласни да приемат ролята на аутсайдер в първенството и са амбицирани да покажат, че не заслужават подобно отношение от страна на съдиите. А капитанът Димчо Маринов обеща, че редица отбори ще “берат ядове” срещу “рилецо”.
 

3.5336